Winsumer wierdentocht met Bedumer inbreng

WINSUM - De 30e editie van de Winsumer Wierdentocht wordt zaterdag 30 april gereden. Hoofdsponsor Kenders Bouw uit Bedum.

Ook twee Bedumers, te weten Gert van Ginkel en Siep Brink, helpen voor het derde achtereenvolgende jaar mee deze prachtige tocht te organiseren.

De Winsumer Wierdentocht is een fietstocht langs en over diverse wierden in het Noord-Groningerland. De tocht start tussen 08.00 en 10.00 uur bij het recreatie- en kanocentrum Marenland in Winsum. Zowel voorinschrijving als inschrijving ter plaatse is mogelijk. Gekozen kan worden uit de volgende afstanden: 55 km., 100 km. en 150 km. De finish in het centrum van Winsum wordt opgevrolijkt met muziek en gezellig ingerichte terrasjes.

Omdat het een jubileumeditie betreft, wordt er deze dag iets extra’s gedaan door de organisatie door het mee laten rijden van Adriaan Helmantel (oud-wielrenner en momenteel verbonden als trainer aan de Giant-Alpecin formatie) en Jolanda Langeland (oud-marathonschaatster en winnares van de Holland Venetië-tocht in 2012). Er zijn 2 keer 20 plaatsen beschikbaar om gezamenlijk met deze beide oud-sportlieden te fietsen en onderweg allerlei nuttige tips en informatie te ontvangen over het fietsen. Meer informatie op: www.winsumerwierdentocht.nl.