Hemelvaartsmarkt Eenrum pakt groots uit

EENRUM - De jaarlijkse Hemelvaartsmarkt in Eenrum vindt donderdag weer plaats. De markt, die duurt tot 17.00 uur, wordt om 9.00 uur geopend met het luiden van de kerkklok.

Tijdens het festijn zijn de Plantsoenstraat, Hereweg, Dorpsplein, Hoofdstraat, Oudekerkhofspad en Raadhuisstraat zijn op Hemelvaartsdag het domein van de marktkooplui. Ook ditmaal zijn er weer tal van stands en is er livemuziek in de cafés en zijn er optredens van: het Ainrommer Shantykoor, het dweilorkest Wakker Worden! uit Veendam en de ukelele band Mannen met Kleintjes. Daarnaast is er een kinderspeelplaats op de parkeerplaats van de supermarkt COOP Smit. Ook molen De Lelie is actief. Daar zijn lekkernijen te krijgen, wordt een expositie getoond en kan worden uitgewaaid op de stelling. In de Eenrumer kerk is een expositie te zien van de kunstenares Noor Agter uit Eenrum en Rieneke Gollnau uit Sauwerd. Verder kan de Eenrumer toren worden beklommen.

Parkeren

De organisatie adviseert de bezoekers, die met de auto naar Eenrum komen, de aanwijzingen op de borden en van de politie zorgvuldig en goed op te volgen. De route naar Eenrum en de parkeergelegenheid (de voetbalvelden van VV Eenrum) worden via borden aangegeven.