Kampioenen Lycurgus naar beachvolleybal Appingedam

APPINGEDAM - Het volleybalteam Lycurgus is sterk vertegenwoordigd op het beachvolleybaltoernooi van zaterdag 4 juni in het centrum van Appingedam.

Het team heeft een ongekend succesvol jaar achter de rug: na de supercup en de beker werd onlangs de landstitel in een volgepakt Martiniplaza binnengehaald. Maar liefst 4500 supporters waren getuige van de finale tussen Lycurgus en Orion uit Doetinchem. Van beide teams zullen er spelers naar Appingedam komen en een gooi doen naar de Damster beachvolleybalbokaal. De populaire speler van Lycurgus Auke van der Kamp heeft zich inmiddels aangemeld met een team van Jong Oranje. Het team van Auke heeft met zijn teams al een aantal trainingen op het zand afgewerkt om goed beslagen ten ijs te komen op het Damster zand. Van de verliezende finalisten Orion uit Doetinchem komt Joris Marcelis met een team naar Appingedam. De boomlange Marcelis ( 2,11 m ) is de diagonaalspeler van Orion en is duidelijk de uitblinker van het team.

Coach van Lycurgus Arjan Taay gaat zaterdag om 12 uur een clinic geven aan jeugdspelers. De jeugd van Appingedam krijgt een unieke kans om een training te krijgen van een topcoach. Een grote verandering ten opzichte van de vorige edities is dat er dit jaar damesteams aan het toernooi deelnemen. Alle teams bestaan uit speelsters welke in de zaalcompetitie acteren in de eerste- en eredivisie. Het toernooi begint zaterdag 4 juni om half 2 en de finales zullen vanaf half 7 gespeeld worden.