SP Bedum onderzoekt tocht en schimmel in twee straten

Winsum - Bedum heeft onderzoek gedaan onderzoek naar de leefomstandigheden van huurders aan de prof. Mekelstraat en de prof. Ridderbosstraat.

Na huis aan huis aanbellen blijkt volgens de SP dat veel bewoners van die straten last hebben van tocht, vocht en schimmel. ‘Een groot aantal van hen belden in het verleden met woningstichting Wierden en Borgen maar werden niet of slecht geholpen,’constateert de partij

Woordvoerder Marieke Bootsma: ”Het is onbegrijpelijk en onwenselijk dat mensen in 2016 nog in een woning wonen waar zich zoveel schimmel bevindt. Dat is slecht voor de gezondheid. Wierden en Borgen mag deze huurders niet in de kou laten staan.”

Samen met de inwoners van deze straten gaat de SP de problemen bij Wierden en Borgen aankaarten. Behalve bij klachten over het klimaat binnen de woning, voelt men zich in genoemde straten ook voor andere klachten niet serieus genomen, heeft de SP gemerkt.

“Ik voel me machteloos! Ik heb al zo vaak gebeld en er wordt gewoon niets aan gedaan. Ik betaal toch ook mijn huur,” aldus een van de inwoners.