Nieuwe expositie bij Bart Art Box

Winsum - Merapi Obermayer en Edwin van Wijngaarden exposeren tot 26 juni bij Bart Art Box in Thesinge. De opening is zondag 22 mei heel apart, met om 15.00 uur een loterij.

Elk lot is een klein kunstwerk. Een lot kost € 5,00. Diverse prijzen die zijn gemaakt door de kunstenaars.

Merapi Obermayer (1947, Pelantungan, Ind.) uit Amsterdam, is beeldend kunstenaar en schrijfster. In 99 zelf gemaakte mahonie baklijsten heeft zij assemblages geplaatst van 99 gevonden handschoenen achter een glasplaat met tekst. Bij dit werk komt een handgemaakt boekje. Verder toont ze collages, taalobjecten en fotowerken. In een ruimtelijk werk is een vijf meter door haar moeder gehaakte doek gebruikt.

Edwin van Wijngaarden, (1955, Surabaya, Ind.) uit Groningen, komt met zijn befaamde beelden en platte objecten met een intens diepe ultramarijne afwerkingslaag. Zij zijn gemaakt van berken triplex. Vloeiende, gebogen vormen van hout. Sommige zijn herleidbaar tot planten of gebouwen. Speciaal voor Bart Art Box is er een serie zwart-wit “Schaduwen” architectonische tekeningen 8 x 8 cm in een rechthoekige lijst. Van deze serie verschijnt tegelijk een boek, 26 pagina’s op ware grootte. In de Grote Zaal en op de Vide.

Op zondag 26 juni is er een Veiling van een deel van het getoonde werk.