Mogelijk particuliere doorstart voor Zwembad De Blinkerd

TEN BOER - Een groepje betrokken inwoners en zwemliefhebbers ziet wel brood in een particuliere doorstart van Zwembad De Blinkerd in Ten Boer.

Op de slotavond van de Zwem4Daagse, vrijdag 17 juni, presenteert zij zich aan het publiek en vragen zij zwemmers en inwoners om ideeën die het zwembad aantrekkelijk en betaalbaar moeten houden. Volgend jaar moet het zwembad in Ten Boer op eigen benen staan, omdat de gemeente stopt met de exploitatie.

John Huisinga uit Ten Boer is één van de initiatiefnemers om het zwembad te gaan exploiteren. ,,Een zwembad runnen is best spannend, maar met de juiste mensen en de beste ideeën moet dit lukken! Bovendien is de betrokkenheid in Ten Boer bij het zwembad groot, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we het zwembad een spetterende toekomst kunnen geven.”

Daarom vragen hij en de 5 anderen van het toekomstige zwembadbestuur om massaal naar de slotavond van de Zwem4Daagse te komen. ,,Daar staan we met een stand om alle goede ideeën voor het zwembad in ontvangst te nemen. En wie dat wil kan meteen ‘Vriend van ons zwembad’ worden door een T-shirt te kopen.”

Wethouder Peter Heidema juicht het initiatief toe en is enthousiast. ,,Het past helemaal in deze tijd dat gebruikers zélf hun eigen zwembad willen exploiteren en ideeën hebben voor verbeteringen. Daar moeten wij als gemeente niet meer tussen willen zitten.”

Volgend jaar stopt de gemeente met de exploitatie op voorwaarde van de gemeenteraad dat het zwembad voor Ten Boer behouden moet blijven. Dat kan volgens de wethouder alleen als alle inwoners er de schouders onder zetten. ,,Ik nodig daarom iedereen uit om vrijdagavond 17 juni naar het zwembad te komen om ideeën aan te dragen waarmee we ons zwembad ook in de toekomst aantrekkelijk kunnen houden.”

Zwemvereniging Ten Boer houdt die avond een tombola met schitterende prijzen, waaronder enkele jaarabonnementen voor het zwembad. Wie hieraan mee wil doen, hangt de speciale advertentie in de Noorderkrant van (woensdag) vandaag voor het raam, maakt er een leuke foto van en post die foto op de Facebookpagina van de zwemvereniging: https://www.facebook.com/zwemverenigingtenboer.

Met muziek, een hapje en drankje en een demonstratieteam reddend zwemmen belooft de jaarlijkse slotavond van de Zwem4Daagse een succes te worden.