Ruim 400 deelnemers Avond4Daagse Middag-Humsterland

GARNWERD - Met extra uitdagende routes op de laatste avond in Garnwerd is het eerste lustrum van Avond4daagse Middag-Humsterland donderdag succesvol afgesloten door de ruim 400 deelnemers..

De organisatie heeft het de lopers niet makkelijke gemaakt. De 10 km lopers werden met een bus op een verlaten landweggetje gedropt en werden uitgedaagd om de envelop met de route dicht te houden en op hun gevoel terug te lopen. De kortste route was 10 km maar menig loper heeft wat extra kilometers gemaakt. De 5 km lopers kregen een speciaal gemaakte Middag-Humsterland bingokaart mee en moesten door het hoge gras verschillende objecten zoeken om bij terugkomst een welverdiend ijsje in ontvangst te nemen.

De eerste twee avonden in Oldehove en Kommerzijl brachten de lopers over boerenerven en mooie ommetjes die menig loper nog nooit eerder ontdekt had. De benen werden op de derde avond in Ezinge al iets zwaarder, maar na een dansje bij het optreden van de popschool bij de start waren de benen weer soepel . De route in Ezinge bracht de lopers onder andere langs een vogelkijkhut waar Foppe Voogd met zijn trompet flink wat energie in de lopers blies.

“Wat wonen we toch in een prachtig mooie regio” was de reactie van menig loper. Het Middag-Humsterland liet zich van haar mooiste kant zien de afgelopen dagen. Prachtige vergezichten over de dijk, bloeiende bermen en slingerweggetjes door de weilanden. Een groot aantal boeren gooide de hekken van hun weilanden open, lieten de kinderen even bij de koeien kijken en voorzagen de lopers van een bekertje ranja en wat lekkers.