Leerlingen Regenboog presenteren plan speelterrein

BEDUM - In het parkgebied nabij het wooncomplex Bederawalda in Bedum wordt binnenkort een begingemaakt met de aanleg van een speelterrein dat is ontworpen door leerlingen van De Regenboog.

De plannen worden op 14 juni aanstaande gepresenteerd door de ontwerpers zelf. Ook zijn vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig. Voor die presentatie zijn bewoners van De Vrije Gang, Bederawalda en een deel van De Lijnbaan uitgenodigd. Zij zijn van 16.30 tot 18.00 uur welkom in de school. Ook andere belangstellenden kunnen er dan kennis van nemen.

Het speelterrein voorziet in speelgelegenheid voor jongeren van alle leeftijden. Er komen een tafeltennistafel, een evenwichtsbalk, een duikelrek en een hinkelblok.

In november vorig jaar werd in Bedum een ‘jeugdgemeenteraadsvergadering’ gehouden. Daaraan deden leerlingen van groep 8 van vijf basisscholen mee. Elke school maakte een ontwerp voor een speelvoorziening voor jonge Bedumers. In een vergadering, voorgezeten door burgemeester Henk Bakker, werden die plannen uitvoerig besproken. Voor het plan van de leerlingen van De Regenboog bleek uiteindelijk het meeste draagvlak te bestaan.