Recorddrukte open dag paardenmelkerij

WIRDUM - De jaarlijkse open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde in Wirdum heeft zaterdag een recordaantal van 2500 bezoekers getrokken.

Familie de Winter heeft een prima open dag achter de rug. Terwijl het publiek toekijkt worden de paarden gemolken. Het melken zelf duurt nog geen minuut. Ondanks dat de merries de drukte niet gewend zijn werd er toch redelijk melk afgegeven en kregen bezoekers een goed beeld hoe het melken van een paard in zijn werk gaat. In de stal werden de paarden door de vele bezoekers geaaid en vertroeteld.

Omdat paardenmelk nog voor velen een relatief onbekend product is heeft Paardenmelkerij De Lage Wierde een open dag geïntroduceerd. “Het was meteen een succes en het is een jaarlijks terugkerend evenement geworden dat elk jaar door duizenden mensen bezocht wordt. In de loop der jaren hebben we het uitgebreid met een natuur- en snuffelmarkt.” vertelt De Winter. “De ene bezoeker is zeer geïnteresseerd in ons product, stelt veel vragen en wil precies weten waar paardenmelk voor gebruikt kan worden en of het voor hem of haar geschikt is. En de ander komt vooral om de paarden te bekijken of de markt te bezoeken.”

Meer informatie over de paardenmelkproducten is te vinden op: www.dekrachtvan.nl.