De Lelie zoekt nieuwe jeugdmolenaar

EENRUM - Het Groninger Landschap houdt zondag 19 juni van 10 tot 17 uur een zo smaakt Groningen markt op het Molenplein in Eenrum, met speciaal voor kinderen de uitnodiging om molenaar van molen De Lelie te worden.

De molenaar van molen De Lelie begint echt oud te worden. Het werk op de molen wordt hem te zwaar. Daarom zoekt hij een Jeugdmolenaar, een jonge, sterke en slimme molenaar die zijn werk op de molen straks kan overnemen.

Om erachter te komen wie daarvoor in aanmerking komt, heeft de oude molenaar een boekje met vragen gemaakt die alleen de allerbeste jeugdmolenaars kunnen oplossen. Ontdek de molen. Ga met de huifkar zakken graan bij de boer halen en help bij het malen. Op boerderij Flevo Farm (fokstal dressuurpaarden) mogen kinderen de paarden bekijken (en zoeken naar twee extra antwoorden). Je kunt ook heerlijke broodjes bakken op het plein voor de molen. Zo vind je de antwoorden op de vragen van de molenaar en misschien ben je aan het eind van de dag wel de nieuwe jeugdmolenaar van De Lelie en krijg je je jeugdmolenaarsdiploma.

Op de markt kunnen bezoekers een eigen snipperkaars maken bij Kaarsenmakerij Wilhelmus. Abrahams Mosterdmakerij kookt gerechtjes en er zijn pannenkoeken gemaakt van het meel van De Lelie.

De kosten zijn één euro per kind.