Lezing landschapsarchitect Anne Mieke Backer

KLEIN WETSINGE - Landschapsarchitect Anne Mieke Backer geeft zondag 26 juni om 15.30 uur een lezing in de kerk van Klein Wetsinge. De titel van haar lezing is Hoe de boerentuin via een omweg weer bij de boerin terecht kwam. Over de tuinarchitecte Renske Boon (1900-1985).

Anne Mieke Backer is landschapsarchitect en ze is onder andere medeauteur van de Gids voor de Nederlandse Tuin- en Landschapsarchitectuur. Ook schreef ze Er stond een vrouw in de tuin. Dit boek laat zich lezen als een levendige geschiedschrijving van de Nederlandse vrouw vanuit het perspectief van de tuin. De auteur vraagt zich af waarom ons altijd is verteld dat door toedoen van één vrouw het paradijs is verloren gegaan en waarom er zo weinig aandacht is voor de paradijzen die sindsdien door Nederlandse vrouwen zijn gecreëerd.

Na de lezing wordt er in samenwerking met kwekerij De Eemstuin uit Uithuizermeeden een speciale vegetarische maaltijd geserveerd met eetbare bloemen en bijzondere groenten. Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54685405 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl.