Dag van het Wad met feestje Noordpolderzijl

NOORDPOLDERZIJL - Het is op zondag 26 juni zeven jaar geleden dat de Waddenzee de status UNESCO Werelderfgoed heeft gekregen. Dat wordt gevierd tijdens de ‘Dag van het Wad’.

Dan zijn er volop actieve, culturele, culinaire, kunstzinnige en educatieve activiteiten langs de Waddenkust in Nederland én Duitsland. Het feest in Groningen concentreert zich op en rond de Waddendijk in Noordpolderzijl, waar het Waddenzee Werelderfgoed feestje zaterdagnacht al aftrapt.

Er staan tientallen bivaks met veldbedden klaar bij de Waddendijk. Die nacht kan men buiten slapen onder de blote hemel en wakker worden op zondagochtend met het mooiste uitzicht van Nederland. Bovenop de Waddendijk wordt ’s ochtends van 7.30 uur tot 13.00 uur een overheerlijk ontbijt geserveerd met verse producten uit de regio.

Op zondag start het programma van de Dag van het Wad. Om 8.30 uur staan meerdere gidsen klaar om groepen mee te nemen voor gratis wadlooptochten op het Wad en de kwelders. Bij het Zielhoes is van 10.00 uur tot 15.00 uur een fair waar het Wad volop te voelen, proeven en beleven is met miniworkshops, wol, brood, honing, hout, kaas, spelt, zeewier en kunst.

Vanaf 12.15 uur rijdt de Er Gaat Niets Boven Groningen bus gratis van Stad naar Wad. Aan boord is muziek van vijf Singer Songwriters die onderweg een bewegend concert naar het feestje op de Waddendijk verzorgen. Eva Waterbolk, Tamar Lewis, I took your name, Sascha Elisah en Lars Koehoorn hebben allen een nummer over het ‘niets’ boven Groningen gemaakt. De nummers zijn op CD gezet en zal die middag aan het publiek gepresenteerd worden. ’s Middags brengen de vijf Singer Songwriters in afwisselende sets hun liedjes ten gehore.

Meer informatie: www.wadden.groningen.nl/dagvanhetwad.