Schanspop Siddeburen stopt na 30e editie

SIDDEBUREN - Het bestuur van stichting Schans - Pop 2000 in Siddeburen heeft besloten na 30 jaar te stoppen met het festival in de huidige vorm. Dit jaar wordt nog het 30 jarig jubileum gevierd van 23 september tot en met 1 oktober.

„Het besluit is genomen omdat het steeds moelijker wordt een goede en betaalbare line-up van artiesten te boeken zonder te veel in herhaling te moeten vallen,”vertelt voorzitter Eisse Doonbos. „De capaciteit van de huidige locatie is niet rendabel te maken voor het contracteren van artiesten uit een hoger kostensegment. Ook de steeds strengere regelgeving waaronder het rook- en alcoholbeleid en de overige regels die we van de overheid opgelegd krijgen spelen daarbij een niet onbelangrijke rol.”

„We blijven met Schanspop op kleinere schaal wel actief door mee te erken aan door en voor Siddeburen georganiseerde muzikale activiteiten, zoals van jeugdhonk De Schans. Op deze manier kunnen wij eindigen bij de bron waaruit we ooit zijn ontstaan en is de cirkel , in de huidige vorm, na 30 jaar rond.”