Zwemtraining deelnemers triatlon Ten Boer

TEN BOER - Zwemvereniging Ten Boer biedt deelnemers aan de triatlon eind augustus de mogelijkheid om in korte tijd onder deskundige leiding van ervaren zwemtrainers hun techniek te verbeteren.

De club wil met een aparte trainingsgroep een paar maanden gericht toe werken naar deze triatlon. Individueel zal worden bekeken welke slag het beste gezwommen kan worden en er wordt aandacht besteed aan technische verbeterpunten. Uiteraard wordt ook de zwemconditie getraind. Hierdoor zal de zwemprestatie tijdens de triatlon aanzienlijk verbeteren.

Zwemmen is voor veel atleten niet het sterkste onderdeel van de triatlon. Veel meer dan fietsen of hardlopen is zwemmen een technische sport. Door een goede techniek kan veel tijd worden gewonnen. Veel triatleten beschikken echter over een matige zwemtechniek. Soms beheersen ze zelfs de borstcrawl niet, terwijl dat de snelste slag is.

De trainingen worden gegeven op zaterdag van 9:00 tot 9:45 uur en op dinsdag van 20:10 tot 20:45 uur.

De kosten bedragen 40 euro voor de periode van 1 juli tot 27 augustus. Aanmelden kan via: triathlon@zwemverenigingtenboer.nl