VV Winsum, een nieuw begin met een bijzondere geschiedenis

WINSUM - De nieuwe voetbalvereniging vv Winsum is per 1 juli van start gegaan.

Door de fusie tussen cvv Viboa en vv Hunsingo ontstaat een vereniging met ruim 1100 (spelende- en niet-spelende) leden, de grootste voetbalvereniging van Noord-Groningen.

In april 2016 namen de leden van beide verenigingen het historische besluit om, na bijna 100 jaar voetbal in Winsum, te fuseren. Aan de fusie is een lang en zorgvuldig traject voorafgegaan. Sinds 2014 wordt er al samengewerkt in een Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO). Ook heeft een commissie de voorwaarden voor een fusie onderzocht. Dit heeft geresulteerd in het rapport Samen Sterk, Samen Doen.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de nieuwe vereniging vorm te geven. Zo is er een nieuw tenue en een nieuwe website ontwikkeld. De vereniging zal gaan spelen in de kleuren wit, groen en zwart.

Het nieuwe bestuur is blij met het enthousiasme onder de leden en de inzet van de vele vrijwilligers. In het logo van vv Winsum is een afbeelding van De Boog verwerkt, wat symbool staat voor verbinding. Dit past volgens het bestuur uitstekend bij de nieuwe vereniging.

Voorlopig zal er worden gespeeld op twee sportparken. De voorbereidingen voor een nieuw sportpark (Winsum West) zijn echter in volle gang. Deze maand neemt de gemeenteraad van Winsum naar verwachting een besluit over de financiën voor het nieuwe sportpark.