Steven de Groot clubkampioen TC Winsum

WINSUM - Steven de Groot is zondag clubkampioen geworden van Tennisclub Winsum.

De Winsumer won in drie sets van Paul Drent uit Harkstede: 6-1, 3-6, 7-5. Vooral in de derde set waren de heren aan elkaar gewaagd. De Groot had op het einde vier matchpoints nodig om de titel binnen te slepen.

Vorig jaar won de Winsumer ook al de clubkampioenschappen. In 2014 was Paul Drent in de finale in drie sets te sterk.

Dit jaar heeft de club de heren en de dames verdeeld in twee categorieën. De hoogste categorie (speelsterkte 3, 4, 5 en 6) werd bij de heren dus gewonnen door Steven de Groot. In categorie 2 (speelsterkte 7, 8 en 9) won Bert Leegte. In de finale rekende hij met 6-1 6-1 overtuigend af met Luit Fledderus.

Bij de dames is Carmen Speelman uit Uithuizen clubkampioen geworden. Zij won zondag met 6-1 6-2 van Bianca Kuiper uit Bedum. In de tweede categorie won Wilga Schuuring. Zij versloeg Annemiek Steendam uit Winsum met 6-4 6-1.

Bij de jeugd van 13 tot en met 17 jaar werd Rick Schreuder uit Winsum clubkampioen. Hij won met 6-3 6-1 van Stan Tiekstra. Bij categorie Groen (10 tot en met 12 jaar) won zijn zusje Laura. In categorie Oranje (8 tot en met 11 jaar) ging Kevin te Riele er met de winst vandoor, nadat hij alledrie zijn wedstrijden had gewonnen.

Bij de jongsten, categorie Rood (6 tot en met 9 jaar), won Tim Oosting uit Winsum. Vader Thijs is in het verleden meerdere keren clubkampioen geworden bij de senioren, net als opa Tiemen. Het was de eerste keer dat de derde generatie Oosting meedeed aan de clubkampioenschappen op het tennispark van Winsum.

De tennisclub bereidt zich op dit moment voor op het grote tennistoernooi eind juli, het Hylmar Diemer Tennis Open. Op het moment van schrijven hebben zich al 110 deelnemers hiervoor opgegeven. Dat is meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Inschrijven kan nog tot en met 15 juli. Het toernooi wordt gehouden van 24 tot en met 31 juli.