Bijzondere vaartocht met de ZK 31 Neptunus

PIETERBUREN - Het Groninger Landschap houdt, in samenwerking met het Visserijmuseum Zoutkamp, opp zaterdag 23 juli en op zondag 24 juli een aantal bijzondere dagtochten met de garnalensloep ZK31 Neptunus.

Dit jaar bestaat Het Groninger Landschap al 80 jaar. Om dat te vieren is er deze zomer ‘Een reis door Groningen in 80 dagen’.

De ZK 31 Neptunus is een replica van een houten garnalensloep zoals die in de jaren dertig van de vorige eeuw gebruikt werd door Zoutkamper vissers op de toenmalige Lauwerszee. De sloep wordt voortgestuwd door een elektrische motor. U kunt dus in alle rust genieten van het prachtige landschap om u heen. Tijdens deze culturele dag vertellen gidsen bijzonderheden over het landschap en over de cultuur en historie van de omgeving.

Op zaterdag 23 juli vaart de ZK31 van Zoutkamp naar Pieterburen, in Pieterburen brengt u met een huifkar een bezoek aan de kwelders. Op zondag 24 juli vaart de ZK 31 van Pieterburen naar Zoutkamp waar een bezoek staat gepland aan het Visserijmuseum

Het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen slecht 12 gasten per tocht mee. Voor meer informatie en reserveren kan men terecht op: www.groningerlandschap.nl – activiteiten.