Genieten van Braggeltocht Garnwerd

GARNWERD - De zesde editie van de Garnwerder Braggeltocht was zondag een groot succes. Zo’n 3000 toeschouwers moedigden de 1000 deelnemers aan onder fraaie weersomstandigheden.

Die deelnemers - het maximale aantal inschrijvingen werd binnen een mum van tijd gehaald - hielden het vanzelfsprekend niet droog. Na de waterglijbaan was het, begeleid door de klanken van het dweilorkest, met een landing in de blubber ook meteen gedaan met de schone kleren.

Na de 35 wedstrijdlopers kwamen de recreanten, in leeftijd variërend van 10 tot 67 jaar, aan bod. Het baggeren door de sloten, het oversteken van weilanden en het nemen van een tunnel richting doorlhof halverwege was weer zwaar, maar de deelnemers genoten volop en hielpen mekaar ook bij het verlaten van de sloten.

Na een versnapering ging de tocht verder door sloten en een hindernis die door de scouting was opgezet. Vervolgens moest opnieuw door een aantal sloten worden gewaad en de hindernis met de kraan genomen. Dat leverde een hilarisch schouwspel op. Na de finish bij de molen wachtte een verkwikkende douche om de meeste blubber er weer af te spoelen.