Broodje Goed Doel voor slaapzaal Tanzania

BEDUM - In het kader van een Broodje Goed Doel gaat bakkerij Hoekstra uit Bedum de komende maanden twee bijzondere producten bakken, waarvan een gedeelte van de opbrengst bestemd is een slapzaal in Tanzania.

Het gaat om de Kilimanjaro koeken en de Tanzaniaanse Bol. In beide producten zijn de exportgrondstoffen van Tanzania aanwezig, koffie, cashewnoten en suiker. De Tanzaniaanse bol is een brioche - achtig brood met cashewnoten en mokka koffie.

In oktober gaan dertig medewerkers van de Hanzehogeschool zich vrijwillig inzetten voor het bouwen van een slaapzaal voor jongens bij de lagere school in Mbaash, midden in het Masai gebied in Tanzania. Het project is er op gericht om de educatie van kinderen te verbeteren en de betrokkenheid van de plaatselijke bevolking te vergroten door samen met hen te bouwen.

Vele kinderen wonen op grote afstand ( enkele uren lopen ) van de school en de bouwgroep wil onderwijs voor iedereen mogelijk maken. Wanneer de school een slaapzaal krijgt, zorgt de overheid dat er voor de leerlingen iedere dag een maaltijd beschikbaar is. Vorig jaar is er een slaapzaal voor meisjes gerealiseerd en dit blijkt heel goed te werken.