46e KinderSpeelWeek Usquert in teken carnaval

Winsum - In de laatste week van de zomervakantie, van 23 tot en met 27 augustus, wordt traditiegetrouw de kinderspeelweek worden gehouden in Usquert.

Tijdens de 46e editie van Stichting KinderSpeelWeek Usquert zijn er leuke activiteiten te beleven zijn voor de kinderen uitUsquert en omstreken. De speelweek heeft dit jaar als thema Carnaval meegekregen en daar kunnen de kinderen vast wel mee uit de voeten.

Het festijn vindt plaats op ’t Hoogtje in Usquert dat wordt verdeeld in twee velden. Een groot veld voor de basisschoolkinderen en een klein veld voor de kleuters. Op het kleine veld kunnen kleuters samen spelen en knutselen. Ook worden er andere activiteiten voor de kleine kinderen georganiseerd. Het grote veld is voor alle kinderen vanaf groep 4 die willen hutten bouwen. Daarnaast is er een puberhut voor kinderen van de middelbare school.

Er zijn naast het bouwen van hutten ook tal van andere activiteiten, zoals een vossenjacht, zeepvoetbal, heitje voor een karweitje, praalwagen maken, vissen en andere leuke spellen.

Op vrijdagavond om 19:00uur staat er voor de kinderen tot twaalf jaar een vossenjacht op het programma. Later op de avond kunnen alle mensen die zin hebben om bang gemaakt te worden meedoen met een spooktocht. Om 22:00uur is de start op ’t Hoogtje en de kosten bedragen 2,00 euro p.p. (vanaf 10 jaar, onder begeleiding en vanaf 12 jaar zonder)

Zaterdagochtend om 10:00 uur is er een heuse carnavalsoptocht, waarna de mensen naar ’t Hoogtje kunnen komen voor een vrijmarkt op het veld.

Zaterdag om 19:00 uur is er in samenwerking met de zeskampcommissie een zeskamp. De speelweek wordt afgesloten met een kampvuur onder begeleiding van de Usquerder brandweer, met muziek van de Terrific Music Sound Show.

Opgeven voor de kinderspeelweek kan via: opgave.speelweek@gmail.com. Opgave voor de zeskamp kan via: zeskampcommissieusquert@gmail.com.