Proef de wereld: Colourful Bedum

BEDUM - Bij de Scheve Toren in Bedum kan zaterdagmiddag 17 september tijdens Colourful Bedum genoten worden van wereldhapjes gemaakt door Bedumers van allerlei nationaliteiten. Het idee van Jenny van der Werf voor Colourful Bedum is twee jaar geleden ontstaan en is aangeschoven bij het evenement Mooi Bedum, een tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt.

Door haar beroep als kapster ziet Jenny dagelijks veel mensen. Ze is geïnteresseerd in het verhaal achter de mens. “Overal ter wereld zien we een grote angst voor en een afkeer van elkaar ontstaan. Ik geloof dat we hieraan kunnen werken door kennis over elkaar te vergaren, door elkaars cultuur te leren kennen en naar elkaars verhalen te luisteren.”

Er zijn 33 kookdeelnemers, allen woonachtig in Bedum. De kookdeelnemers worden begeleid door bakker Klaes Hoekstra, slager Thonny Teerling en het Trefcentrum Bedum. Het belooft een geweldig evenement te worden met heerlijk eten uit vele verschillende landen en culturen, aangevuld met internationale muziek, dans, een Djembé workshop en de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan bij het item Natafelen met Massoud.