Halve eeuw hertenkamp Winsum

WINSUM - Hertenkamp de Borgstee in Winsum viert zaterdag 29 oktober haar 50-jarig bestaan. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd.

Op initiatief van de buurt en deel uitmakend van een mooi stukje historie, ontstond op 29 oktober 1966 in Winsum het Hertenkamp de Borgstee. “Het jubileum is een prachtige mijlpaal,” zegt voorzitter Simon Vellinga van de Stichting Hertenkamp de Borgstee. „Als je ziet wat we bereikt hebben en hoe het Hertenkamp de Borgstee er nu uitziet, zijn wij erg trots. Uiteraard is dit allemaal niet mogelijk zonder de enorme inzet van vrijwilligers, medewerkers en cliënten van de NOVO. Gezamenlijk verzorgen zij de dieren en onderhouden de gebouwen en terreinen en dat gaat fantastisch.”

Aan het jubileum wordt vanzelfsprekend niet zomaar voorbij gegaan. Op maandag 24 oktober worden op alle basisscholen in Winsum kleurplaten uitgedeeld en in diverse leeftijdsgroepen zijn er leuke prijzen te winnen. Op de jubileumdatum kunnen de kleurplaten tussen 10.00 en 13.00 uur bij de Borgstee worden ingeleverd en ontvangt iedereen een leuk presentje. De kleurplaat kan ook ingekleurd worden op de Borgstee; koffie, ranja en lekkers staat klaar. Na de jubileumdatum kan de kleurplaat tijdens de openingstijden nog tot uiterlijk 11 novemberingeleverd worden. De komende tijd volgen er nog meer jubileumactiviteiten.

De naam hertenkamp dekt overigens niet geheel meer de lading, want inmiddels zijn er naast herten veel meer dieren, zoals geitjes, eenden, kippen, ganzen, kalkoenen en zelfs een prachtige pauw. Het hertenkamp is vier dagen per week open (dinsdag tot en met vrijdag) en tot grote vreugde van met name de cliënten van de NOVO komen er inmiddels behoorlijk wat enthousiaste bezoekers.