Bouwvakkers in de VakantieBijbelWeek

BEDUM - De VakantieBijbelWeek in de herfstvakantie was opnieuw een succes Gemiddeld waren er 65 kinderen aanwezig.

Het thema was: 'De Bouwplaats' en tijdens de driedaagse werd er door de kinderen naar lieve lust gebouwd. De kerk leek van binnen net een bouwplaats. Overal in de kerk waren timmerlieden van karton te zien. Een schilder op de trap, een architect, een elektricien en ook de timmerman ontbrak niet. Om er een feestelijk tintje aan te geven ontbraken de vlaggetjes en ballonnen niet. De kinderen bouwden onder andere een vogelhuisje. Iedere dag maakten ze iets wat bij het thema paste.

Bijbelverhalen werden verteld en uitgebeeld. Ds. Hoek sloot de VakantieBijbelWeek op de derde dag 's avonds af, voor hem de eerste keer, en was duidelijk enthousiast net als de kinderen, ouders en andere belangstellenden. Hij verwees nog naar de gelijkenis van de wijze en de dwaze man. De wijze man bouwt zijn huis op een Rots en de dwaze man bouwt zijn huis op het zand.

Supermarkt Plus heeft alle boodschappen cadeau gegeven en bakkerij Hoekstra schonk de kadetjes voor de knakworsten.

Op dinsdagavond 18 oktober was er voor de tieners een 'running diner' georganiseerd. Zij gingen in groepjes op de fiets naar een gezin in Bedum om een voorgerecht te eten. Daarna fietsten ze naar een ander gezin voor het hoofdgerecht. Totaal deden 14 gezinnen mee. Terug in het Thedemagebouw kregen ze nog een ijsje.

Volgend jaar staat de tiende VakantieBijbelWeek op de rol.