Minisamenleving in Winsum zoekt naam

WINSUM - Zorg, onderwijs, sport en recreatie komen straks samen op één terrein in Winsum. Om daar een naam aan te geven houdt de gemeente Winsum een prijsvraag.

Op het terrein van De Twaalf Hoven in Winsum wordt een uniek project gerealiseerd. Nieuwe gebouwen van De Twaalf Hoven worden gecombineerd met de nieuwbouw van de scholen Tiggeldobbe en De Piramiden. Dit wordt een nieuwe plek in Winsum, waar veel activiteiten gaan plaatsvinden, gericht op iedereen en alle leeftijden.

Naast de scholen en De Twaalf Hoven is er ruimte voor opvang van kinderen voor en na schooltijd en voor de opvang van de allerjongsten. Ook komt er ruimte voor de binnensporten in een nieuwe sporthal en voor activiteiten en faciliteiten voor de wijk, binnen en buiten in een parkachtige omgeving.

Het samen komen op deze plek is voor de initiatiefnemers meer dan samen een gebouw of terrein delen. Het is op meerdere vlakken écht samen zijn; dus samenwerken, samenzijn en samenleven. Kortom een minisamenleving, waar zorg, onderwijs, sport en vrije tijd op één terrein samen komen.

De initiatiefnemers zijn nu op zoek naar een passende naam voor het geheel. Iedereen uit de gemeente Winsum mag meedoen en een naam insturen. Bij een naam kun je denken aan de functies die straks op het terrein zijn te vinden: zorg, onderwijs, sport en vrije tijd. Maar ook de geschiedenis van Winsum kan aanknopingspunten geven om een passende naam te bedenken. Een Nederlandse naam? Of misschien een Groningse? Natuurlijk is er een prijs voor degene die de winnende naam bedenkt. De winnaar krijgt een iPad-mini. Daarnaast wordt er op het terrein een buitenbank geplaatst met daarop de nieuwe naam van het geheel én de naam van de bedenker.

Het is tot en met 8 november mogelijk een naam in te sturen. Meer over deze prijsvraag, de voorwaarden, jury en het project staan op www.winsum.nl.