Nieuwe oven voor eetcafé Noorderbrug Bedum

BEDUM - Wie kan ons aan een oven helpen. Dat was de (bijna nood-) kreet dieTina Visscher op Facebook zette. Ze kreeg beet. Eetcafé van de Noorderbrug heeft sinds dinsdag een nieuwe oven.

Tina is vrijwilligster bij de Stichting Noorderbrug en zij miste echt een oven. Twee maal per week wordt er door de interne en externe cliënten van de Noorderbrug in het Eetcafé van het Talentencentrum gekookt.

Samen met de medewerkers en vrijwilligers wordt er een twee- of drie gangen menu bereid waarna gezamenlijk wordt genoten van de eigen kookkunsten.

Diverse gerechten konden echter niet bereid omdat er geen oven was en ook geen geld om er eentje te kopen. Daarom plaatste Tina een opnieuw een kreet op facebook.

Willem Hoeve van de Stichting Recht uit het Hart uit Assen had de kreet ook gelezen en nam contact op met Tina met de mededeling ‘de Stichting Recht uit het Hart schenkt het Eetcafé een oven’.

De stichting krijgt haar inkomsten onder andere uit deAsser Kringloopwinkel Het Struunhuus. Jaarlijks organiseert de Stichting in de Bonte Wever te Assen een feestavond met artiesten voor mensen met een verstandelijk beperking. Ook worden er andere activiteiten door de stichting georganiseerd zoals het schenken van een oven.

Dinsdag was het zover: een elektrische oven werd het Eetcafé van de Noorderbrug binnegebracht. Na de ceremoniële overhandiging werd er in het Eetcafé in een gezellige sfeer genoten van een heerlijk eigen gemaakt diner.