Eetcafé Opmaat naar ‘t Gemeentehuis

BEDUM - Al Ruim 8 jaar wordt iedere tweede dinsdag van de maand er in het Ontmoetingscentrum van ’s Heeren Loo Opmaat een eetcafé georganiseerd. Die gaat verhuizen.

Het café wordt door vrijwilligers en cliënten gedaan onder begeleiding van één vaste medewerker.

Cliënten zijn echt te gast in het Eetcafé. Ze mogen ook vrienden of familie meenemen, allen betalen een kleine bijdrage. Je moet van te voren reserveren voor een plaatsje. Dat is ook wel nodig, want elke keer zit het vol.

Omdat het Ontmoetingscentrum verbouwd gaat worden is Hylke Ferwerda, coördinator Recreatie, op zoek gegaan naar een alternatief. Hij is in gesprek gegaan met de heer Harold Walraven van hotel ’t Gemeentehuis om te praten over een samenwerking. Dit was een zeer positief gesprek en beide partijen zijn ertoe gekomen om het Eetcafe in ’t Gemeentehuis voort te zetten. Dinsdag 8 november wordt het Eetcafé voor de eerste keer gehouden in hotel ’t Gemeentehuis. Vrijwllige kok Gerrit en de kok van het hotel begeleiden een cliënt met het maken van de gerechten. Daarnaast is er een cliënt in de bediening. Deze wordt begeleid door vaste kracht Sheila.