Lezing Frans Kerver over jaar met basisinkomen

KLEIN WETSINGE - Frans Kerver geeft zondag 13 november om 15.30 uur een lezing in de kerk van Klein Wetsinge. Kerver is de eerste Nederlander die een jaar lang een basisinkomen kreeg.

Een basisinkomen is een vast bedrag per maand dat zonder voorwaarden door de overheid aan volwassen burgers wordt verstrekt: een onvoorwaardelijk basisinkomen. Je mag daarnaast zoveel verdienen als je wilt.

Het geld voor het basisinkomen van Frans Kerver werd bijeengebracht via crowdfunding door MIES (Maatschappij voor Innovatie voor Economie en Samenleving), een netwerk van mensen die zich inzetten voor deze revolutionaire vorm van inkomensverdeling. Kerver kreeg een jaar lang duizend euro per maand.

Tijdens deze lezing in de kerk van Klein Wetsinge vertelt Frans Kerver over zijn ervaringen met het basisinkomen. En ook over hoe het nu, zonder basisinkomen, met hem gaat. Het onderzoek naar het basisinkomen blijft actueel, omdat het de vraag raakt hoe wij de samenleving willen inrichten.

Frans Kerver is geboren in Enschede (1961) en opgegroeid in Oldenzaal. Inmiddels woont hij langer in Groningen dan in zijn geboortestreek. In 2006 verruilde Kerver zijn vaste baan voor het ondernemerschap als tekstschrijver en communicatieadviseur. In 2009 nam hij met zijn partner een oude kas over aan de Friesestraatweg in Groningen. Deze plek groeide uit tot een plek voor ontmoeting: Tuinindestad.

Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via kleinwetsinge@blgroningen.nl.