Gezond ontbijt met burgemeester Bakker

BEDUM - De veertien leerlingen van groep 8 van ’t Groenland in Zuidwolde hebben donderdag op gemeentehuis in Bedum ontbeten met burgemeester Henk Bakker.

Het nuttigen van een gezonde ochtendmaaltijd gebeurde in het kader van het Nationaal Schoolontbijt waaraan landelijk zo’n half miljoen kinderen van ruim 2.700 basisscholen deelnamen.

Burgemeester Bakker onderstreept hiermee, net als 254 andere burgemeesters, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Ook werd een bezoek aan de raadszaal gebracht.

Henk Bakker overhandigde een cheque van 250 euro aan de schoolkinderen. Dat geld is bestemd voor Jantje Beton. Die stichting zorgt voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken.

Het Nationaal Schoolontbijt werd dit jaar voor de veertiende keer gehouden. Het is bedoeld om kinderen en ouders te wijzen op het belang van een gezond ontbijt. Het initiatief wordt onder meer gesteund door het Voedingscentrum en de Hartstichting.

Supermarkt Plus Jeroen Juch uit Bedum leverde het brood, het beleg, het drinken en het fruit.