Watertappunt nieuwe Onderdendamsterweg

ONDERDENDAM - De voltooiing van de vernieuwde Onderdendamsterweg en Obergon is vrijdag gevierd met het openen van een watertappunt op het voorterrein van winkelcentrum Obergon

Gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk, wethouder Harmannus Blok, Ernst van Aagten, sectormanager Waterbedrijf Groningen en Henk van der Veen, bewoner van het gebied, verrichtten de openingshandeling. De Onderdendamsterweg is veiliger geworden en winkelcentrum Obergon kreeg een facelift. Bewoners hebben actief meegedacht bij, en meegewerkt aan, de plannen.

De Onderdendamsterweg heeft een nieuwe spoorbrug en de spoorwegovergang is verbreed. Daarmee is ook de doorstroming flink verbeterd. De kruisingen van de Onderdendamsterweg zijn opnieuw ingericht en fietsers hebben een eigen plek op de weg, die aansluit op het fietspad naar Onderdendam. Er is er een ‘ommetje’ gecreëerd en de weg vormt meer één geheel met het naastgelegen winkelcentrum Obergon.

Het winkelcentrum zelf is opnieuw ingericht: betere parkeerplaatsen, een aantrekkelijk voorterrein met bankjes en een vlonder langs het water met zitgelegenheid.