Koraalprijs voor Brassband Heman

ZUIDWOLDE - Na 13 weken van voorbereiding heeft Brassband Heman uit Zuidwolde zaterdag de Koraalprijs gewonne tijdensn het Bondsconcours van de muziekbond Groningen en Drenthe.

Heman kwam uit in de introductiedivisie. Dat betekent dat de jury aan de hand van de uitvoering een advies geeft in welke divisie de brassband mag uitkomen. Alleen het inspeelwerk wordt dan met punten beoordeeld.

Heman speelde in Hoogeveen als inspeelwerk het koraal Penlan. Daarna volgden de werken Inspiration van Jan de Haan en The Saga of Haakon the Good van Philip Sparke. De muzikanten kwamen met een goed gevoel van het podium af. Dat gevoel bleek te kloppen, met als gevolg de Koraalprijs. De jury waardeerde de fraaie klank en mooie balans in het koraal Penlan. De uitvoering van Inspiration en The Saga of Haakon the Good werd door de jury beoordeeld in de tweede divisie.

De band is de afgelopen tijd ook druk bezig geweest met de voorbereiding van haar jaarlijkse kerstconcert, op 18 december om 19.30 uur in De Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Dit jaar is het concert extra bijzonder. De brassband wordt namelijk gedirigeerd door de Noorse dirigent Tom Brevik.

Als solisten zullen sopraan Elizabeth Vink en bariton Jan Martens hun muzikale medewerking verlenen. Zij hebben als dorpsgenoten een speciale band met brassband Heman. Er is een veelzijdig programma samengesteld, met prachtige kerstklanken. De toegang is gratis.