Harry Niehof in Feerwerd

FEERWERD - Harry Niehof treedt zondag 18 december om 15.30 uur op in de Feerwerder Jacobuskerk met de soloversie van zijn nieuwe theaterconcert Café op Driefklaai.

Bij Café Niehof gaat het rond de stamtafel meer om sterke verhalen dan om sterke drank. Dat was al zo toen pa Niehof rond 1960 de tapkast beheerde, en dat is opnieuw zo nu zoon Harry het café op het podium in liedjes en verhalen weer tot leven wekt. De situatie is wel anders: in 1959 werd het gas ontdekt en zouden we allemaal schatrijk worden, in 2016 zijn er aardbevingen als gevolg van de gaswinning.

Voor het theaterconcert Café op driefklaai heeft Harry de afgelopen anderhalf jaar met veel Groningers gesproken, en verder heeft hij zijn eigen herinneringen. Zo hoor je hoe Hinnerk Beun aan zijn Mercedes komt, waarom Haarm Jan zijn huisje uit moet en Vraauw Smit voor het slapengaan graag een bodempje jenever uit een koffiekopje drinkt.

Liefde, lijden, het leven in onzekere tijden; hij bezingt het zoals vanouds in het Gronings, zichzelf begeleidend op de gitaar in zijn kenmerkende fingerpickingstijl.

Bij concerten in de Feerwerder Winterserie kan niet gereserveerd worden, betalen gebeurt gewoon bij de ingang en er is plek voor 125 personen. Meer informatie op www.kerkfeerwerd.nl.