Zangers kerstochtend Bedum gezocht

BEDUM - Sinds 1988 is het traditie in Bedum: in alle vroegte loopt een groep mensen samen met muziekvereniging Wilhelmina op eerste kerstmorgen al kerstliedjes zingend door Bedum.

Initiatiefnemer Tinus Smit roept iedereen op zich ook dit jaar weer aan te sluiten. „De sfeer is ieder jaar weer onbeschrijflijk. Het is even vroeg opstaan, maar wie eenmaal heeft meegedaan is er volgend jaar weer.”

Al ruim 25 jaar coördineert Smit de vroege zangtocht door Bedum op eerste kerstochtend. Elk jaar is het weer erg gezellig, vertelt hij. “Vorig jaar waren we met een groep van zo’n honderd mensen. En het is opvallend hoe goed de jeugd elk jaar weer vertegenwoordigd is.” Tinus hoopt dit jaar weer op zoveel mogelijk mensen. Wie mee wil mag op 25 december om 5.45 uur naar Alegunda Ilberi komen.

De groep wordt daar in tweeën verdeeld zodat op zoveel mogelijk plekken in Bedum gezongen kan worden. De ene groep gaat ‘nieuw’ Bedum in, de andere groep ‘oud’ Bedum.

De wandeling begint om 6.00 uur en is afgelopen rond 7.45 uur waarna nog een paar liederen gezongen worden voor de bewoners en het personeel van Alegunda Ilberi. Tot slot wordt de groep hier getrakteerd op koffie met krentenbrood.