Musical over leven Liesbeth List in De Molenberg

DELFZIJL - Actrice en musicalster Renée van Wegberg speelt de hoofdrol in Liesbeth List, de Musical, die op zaterdag 21 oktober om 20.15 uur te zien is in Theater de Molenberg.

De musical vertelt het ongelofelijke levensverhaal van deze chansonnière en actrice, een intens relaas over een vrouw die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses Shaffy en haar grote liefde Robert, met wie zij op latere leeftijd een dochter kreeg. Maar List overwon en altijd was er nieuw succes. Haar turbulente leven, het rijke repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Brel en vele anderen plus haar charismatische persoonlijkheid zijn de ingrediënten voor deze musical over een van de meest bewonderde zangeressen van Nederlandse bodem.

Van Wegberg (bekend van Wicked en Annie) ontving vele lovende kritieken voor haar rol. De cast bestaat verder uit 10 acteurs, onder wie Michael Konings (Ramses Shaffy), Jonathan Demoor (Robert) en Julia Berendse als Liesbeths liefdevolle dochter.