Sportieve start MTB-route

LAUWERSOOG - De nieuwe mountainbike route (MTB-route) bij Lauwersoog is zaterdag officieel geopend met drie clinics.

De aftrap hiervoor werd gedaan door wethouder Van Gelder en gedeputeerde Staghouwer, samen met de voorzitter van de stichting MTB Lauwersmeer, Lars Kram.

Het project is tot stand gekomen doordat de Stichting MTB Lauwersmeer zich gemeld heeft bij de gemeente met een plan voor de aanleg. In gezamenlijkheid is het plan vormgegeven. De route is aangelegd in opdracht van gemeente De Marne en gefinancierd door de provincie Groningen, als onderdeel van de aanpak van de Strandweg. Staatsbosbeheer, Beleef Lauwersoog en Defensie hebben voor deze nieuwe recreatieve voorziening gronden beschikbaar gesteld.

Een deel is in het voorjaar al in gebruik genomen, onlangs is de route uitgebreid met een extra lus over het terrein van Defensie. De route biedt de nodige technische uitdaging en heeft in totaal een lengte van 20 kilometer. De aanleg van de MTB-route heeft 80.000 euro gekost. Om het toerisme in het Lauwersmeergebied te stimuleren, investeren provincies en gemeenten met diverse projecten in dit gebied. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de economie en natuur met elkaar in evenwicht blijven.