Het Blauwe Uur en blues op Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL - Cultuurerf Andledon in Den Andel kleurt het komende weekend ‘blauw’.

Op vrijdagavond treedt Het Blauwe Uur op met een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma vol vrolijk stemmende melancholie, op zaterdagavond gevolgd door een bluesconcert van de Hans van Lier Band, die tevens zijn eerste cd zal presenteren.

Het trio Blauwe Uur brengt een uniek muzikaal en poëtisch programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost)Europa. Het repertoire omvat chansons, musette, rembétika, balkan en gipsystukken. Kortom: diverse stijlen onder de gezamenlijke noemer ‘Europeana’. De muzikanten kunnen bogen op een ruime en diverse muzikale ervaring. Zo begon Tim Meeuws eind jaren zeventig als zanger/acteur bij de rocktheatergroep ‘Werk in Uitvoering’, met vele muziektheatervoorstellingen (waaronder Ik Jan Cremer) als gevolg. Hij speelde verder in het Griekse trio Ano Kato en heeft daarnaast vele acteertollen op zijn naam staan, onder meer in GTST en Baantjer. Conny Essbach studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en Ron Glasbeek speelde in de jaren zeventig folk met Harry Jekkers en in folkrockband Rave-On met Harry Niehof.

De Hans van Lier Band presenteert zaterdagavond hun eerste cd. De band zelf bestaat natuurlijk uit vele jaren blueservaring, met namen die in de noordelijke bluesscene geen introductie behoeven: Hans van Lier op gitaar, Lourens Leeuw op zang en bas en Harrie Groenewold op drums. Hun eerste cd in deze bandsamenstelling bestaat uit 11 eigen composities, aangevuld met enkele covers.

Het optreden van Het Blauwe Uur start vrijdag 20 oktober om 20:30. De cd-presentatie van de Hans van Lier Band begint zaterdag 21 oktober om 20:30 uur. Van beide concerten is de entree niet gratis.