Recordaantal locaties Natuurwerkdag Noord-Groningen

NOORD-GRONINGEN - De 17e editie van de Natuurwerkdag van Landschapsbeheer Groningen wordt op ruim 520 locaties door heel Nederland gehouden. In Groningen is er een ecordaantal van 39. Daarvan zijn er veel in Noord-Groningen.

Het is gezond, leuk en gezellig om samen te zagen, te snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de gemeentes De Marne, Bedum Loppersum, en Ten Boer doen maar liefst 14 locaties mee in Onderdendam, Kruisweg, Lauwersoog, Leens, Pieterburen, Weternieland, Middelstum, Stedum Ten Boer en Toornwerd zijn vrijwilligers van harte welkom.

Op deze locaties kunnen vrijwilligers allerlei activiteiten uitvoeren. Snoeien, maaien, zeisen, timmeren of planten, alles is mogelijk. Natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid voor het maken van een praatje en het uitwisselen van groene ‘kennis’. Voor een lunch wordt gezorgd. Door een dag mee te helpen, werken de vrijwilligers mee aan klussen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen door gebrek aan geld of menskracht. Zo krijgt het landschap een mooie opknapbeurt.

Iedereen die alleen of met buren, vrienden of familie een dag buiten aan de slag wil, kan zich nog aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.