Jan Henk de Groot met ‘Tachtig Tammo’ in ’t Marnehoes

WEHE-DEN HOORN - HOORN Jan Henk de Groot doet zondag 5 november ’t Marnehoes aan met zijn programma ‘Tachtig Tammo’.

In ‘Tachtig Tammo’ neemt troebadoer Jan Henk de Groot ons mee naar Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, waar het kampvuur brandt, de wijn rijkelijk vloeit en de tijd lijkt stil te staan. Onthaasten, het kalmer aan willen doen is het actuele thema van zijn theaterprogramma. Vandaar de titel ‘Tachtig Tammo!’, een gevleugelde uitspraak die in de jaren ’90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen.

In Westerdiepsterdallen, in het boerderijtje bij zijn vriend Bonney Brattinga, weg van het hectische leven, is een nieuw album ontstaan ‘Keunenk van de Westerdaipsterdale’. ‘Een album met 12 eigen liedjes die tot het beste behoren wat vorig jaar in Groningen is verschenen’( ****DvhN).

Jan Henk verstaat de kunst om van de kleine dingen in het leven een bijzonder liedje te maken. Platenzaak ‘Evelyntje’, jeugdliefde ‘Janine’, therapeutisch ‘Vuurtje kieken’ en het zoeken naar ‘Evenwicht’. Het komt allemaal voorbij.

Voor het album ‘Weerom’ kreeg Jan Henk de Groot de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. In 2014 ontving hij de muziekprijs de Grunny van RTVNoord en in 2016 nogmaals met De Troebadoers.

‘De Keunenk van Westerdaipsterdale’ was genomineerd voor de streektaalprijs 2016

Entree: 12,00 euro; donateurs 10,00 euro en kinderen tot 12 jaar 5,00 euro.

Zondag 5 november, 15:00 uur, Kerkstraat 21 te Wehe den Hoorn.

Reserveren: theaterreserveringen@marnehoes.nl of 0595-571395 / 572875