Vijftiende editie Meziek mit bus

ZUIDWOLDE - De vijftiende editie van het muziekfestival Meziek mit bus vindt zondag 29 oktober plaats..

Met een extra feestelijk programma. Dit keer op vier locaties in Ruischerbrug, Zuidwolde en Thesinge, met vier bands en zes ouderwetse bussen die de bezoekers van de ene naar de andere locatie brengen.

In Café Moeke Vaatstra in Zuidwolde spelen de Hoodoo Monks: drie heren die een sfeervolle ode brengen aan de Chicago blues van de late jaren vijftig, met muzikanten als Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Little Walter en Willie Dixon.

In het dorpshuis Ruischerbrug treedt Uncle Jimmy op. Een jonge bluesrockformatie die met hun rauwe, sexy stijl overal waar ze spelen een verpletterende indruk achterlaten. Bekender in Duitsland dan hier in Nederland, maar dat zal na de recente release van hun nieuwe EP 'Moon Child' snel gaan veranderen.

In Trefpunt Thesinge geven Sugar Boy and the Sinners acte de présence. Hun energieke liveshow staat bol van de blues, soul en rock 'N roll. Dansmuziek van het zuiverste water.

In Rietland bij Zuidwolde eindigt het festival met de nieuwe vaderlandse blues-supergroep Colonel Jetski. Dit samenwerkingsproject van gelauwerde bluesgiganten als Guy Smeets, Phil Bee, Bart Kamp, Pascal Lanslots en Frank Duindam speelt live de sterren van de hemel.

De slotlocatie is alleen toegankelijk voor dagkaarthouders.

Meer informatie is te vinden op: meziekmitbus.nl.