Nominatie Flits, Keetpop en Colourful Bedum

LEERMENS - Er kan weer gestemd worden voor de provinciale vrijwilligersprijs. In de categorie Jeugd zijn genomineerd het Jeugdsoos Flits uit Loppersum en Keetpop uit Leermens.

In de categorie Zorg Stichting Nieuw Nabuurschap en Multicultureel vrouwencentrum Jasmijn, beide uit Groningen. In de categorie Leefbaarheid, Wijkbedrijf Selwerd uit Groningen en Colourful Bedum. En in de categorie Sport, Tennisclub Nienoord uit Leek en Basketbalvereniging Millwings uit Winschoten.

Stemmen op de genomineerden kan tot 30 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs2017.

De winnaars krijgen een cheque van 3.000 euro. Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikt de prijzen uit op maandag 11 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Al meer dan 25 jaar biedt Jeugdsoos Flits een veilige plek aan de jeugd. Zo'n 25 vrijwilligers jonger dan 25 jaar organiseren allerlei activiteiten, van disco en sporttournooien tot knutselmiddagen. Keetpop is een kleinschalig muziek- en kunstfestival dat met zo'n 50 vrijwilligers al zeven keer georaniseerd is voor meer dan 1.000 bezoekers tegen lage kosten in een optimale sfeer.

De vrijwilligers van Colourful Bedum organiseren activiteiten voor nieuwe dorpsbewoners die geïmmigreerd zijn, zoals fietslessen en de winterloop en de internationale catering bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente..