Gouden Paddenstoel voor Wierden en Borgen

BEDUM - Huurders en SP Bedum hebben donderdag de Gouden Paddenstoel uitgereikt aan ‘Schimmelkoning’ woningstichting Wierden en Borgen.

Op de huurdersavond die de SP eind september hield werd deze actie bedacht. „U heeft al een hart van ons gekregen en we hebben u een zwartboek aangeboden. U blijft zeggen dat er maar drie klachten zijn, dus hier ontvangt u weer ruim 70 klachten,” aldus een van de huurders. „Ook een Gouden Paddenstoel, want we kunnen u inmiddels wel de schimmelkoning van Bedum noemen,” vervolgde hij zijn toespraak.

De huurders werden buiten opgewacht door de directeur Rinze Kramer van Wierden en Borgen. Die nam de Paddenstoel in ontvangst. Huurders hopen dat er nu eindelijk naar hen geluisterd gaat worden. Ook het huurdersplatform vindt dat er een oplossing moet komen. Zij ontvingen een kopie van de klachten.

„Al jaren wordt er niets aan de woningen gedaan. Klachten over schimmel worden afgedaan met een advies tot ventileren of een flesje spray,” aldus SP-er Marieke Bootsma. „Het is een schande dat in Nederland mensen in dit soort woningen moeten wonen. Het is de hoogste tijd dat woningstichtingen er weer voor de huurders zijn.”