Presentatie over Malawi in Walfriduskerk

BEDUM - Daniël en José de Haan-Bats geven vrijdag 10 november om 19.30 uur in de Walfriduskerk in Bedum een presentatie over hun ervaringen tijdens een jaar werken met met kinderen en jongeren in Malawi.

In dat land is 50% van de inwoners onder de 18 jaar. Heeft de jeugd in Afrika de/een toekomst? is de vraag die aan de orde komt. Ze schetsen een beeld van deze jongeren en het feit, dat er veel te doen is in Nederland over deze jongeren, die naar Europa komen.

Daniël heeft zich ingezet voor de jongeren in de plaatselijke kerk. Hij hielp mee bij het opzetten van muziekscholen en gaf keyboardles. Dat betekende, dat hij het letterlijk voordeed en zo konden de jongeren het naspelen. Hij leidde kinderen en jeugdclubs en probeerde op deze manier het evangelie over te brengen bij de jeugd.

José is arts en werkte in een klein armoedig ziekenhuisje en deed alles wat gedaan moest worden aan patiëntenzorg. Variërend van bevallingen en operaties tot kindergeneeskunde, alle ziekten kwamen langs.

Zij werkten onder zeer armoedige omstandigheden en het meest noodzakelijke ontbrak vaak nog. Zij zijn zeer betrokken geraakt over de toekomst van de jongeren in Malawi. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.