Vrolijke kunst bij Galerie Gewaagd

HORNHUIZEN - Bij Galerie Gewaagd in Hornhuizen is de laatste expositie van dit seizoen geopend. Die tot 26 november zal duren. Traditiegetrouw is de afsluitende expositie, tot nu toe, altijd één van mensen met andere mogelijkheden.

In dit geval zijn het cliënten van Novo Appingedam en Uithuizen. Novo begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. Zij stemmen wonen, werken, leren en recreëren af op de unieke mogelijkheden en wensen van de cliënten. In de ateliers werken kunstenaars aan hun ontwikkeling, waarbij het plezier in het maken voorop staat.

Bij Appingedam lag de nadruk op lino- en kartondruk. Er zijn kaarten met zwart inkt op hout afgedrukt, kleine unieke kunstwerkjes en ingelijste kleurige druksels. Uithuizen is gegaan voor tekeningen, schilderijen en een aantal 3d werken. Al met al een eigenwijze, vrolijke, kleurige combinatie.

Tijdens de opening op vrijdag 27 oktober hebben de kunstenaars Andrea en Inez en wethouder Kor Berghuis een korte bijdrage geleverd, want iedereen was erg nieuwsgierig hoe hun werk was geëxposeerd.

Na het gedicht van Martien - Kunst is …..leuk/ Want je maakt je eigen ontwerp/ Iets moois/ En dan kijkt er iedereen met Plezier naar. /En dan voel ik me vrolijk - was de opening een feit. En konden de aanwezige kunstenaars de expositie bekijken en daarna trots bij hun eigen werk gaan staan om anderen over hun creaties te kunnen vertellen.

Al met al een zeer geslaagde middag. De expositie duurt nog t/m 26 november en galerie/koffieschenkerij Gewaagd is open vrijdag t/m zondag van 13.00 u. tot 17.00 u. Een expositie waar je vrolijk vandaan komt.