Walking Football-team in nieuwe sponsorkleding

BEDUM - Afgelopen donderdag heeft TGSI, het bedrijf van Siegard Zijl uit Bedum, de vrouwen van de SV Bedum, afd. Walking Football 50+, in nieuwe sponsorkleding gestoken.

In het voorjaar van 2017 is de SV Bedum een proef gestart met het oprichten van een afdeling Walking Football voor vrouwen 50+. Dit is een groot succes geworden. Elke donderdagmiddag staan 15 vrouwen uit Bedum, Appingedam, Overschild, Sauwerd en Middelstum met veel enthousiasme een balletje te trappen op het kunstgrasveld van de SV Bedum. Dit onder leiding van een conditie- en een voetbaltrainer. Meerdere vrouwen hebben vroeger nooit gevoetbald, maar spelen nu al een behoorlijk partijtje mee ( 3 x 10 minuten). De SV Bedum is de eerste vereniging in Nederland met een afdeling Walking Football voor vrouwen 50+.

Wat is nou zo leuk aan Walking Football? Het woord zegt het al, het is wandelend voetbal op een kunstgrasveld van 21 bij 42 meter met kleine doeltjes van 1 bij 3 meter. Er worden wedstrijdjes gespeeld van 6 tegen 6 zonder keeper, de bal mag niet hoger gespeeld worden dan heuphoogte. Slidings en overdadig fysiek contact zijn verboden.

Begin 2017 heeft de SV Bedum een variant aangebracht op het Walking Footballspel. De speler met de bal aan de voet mag niet rennen, de vrijlopende spelers mogen wel rennen. Dit rennen valt in de praktijk wel mee, er mag lekker vrij worden bewogen. Dit zijn we van nature gewend en daar moet je op latere leeftijd geen verandering in aanbrengen. Voor je fysieke gestel is deze vorm van bewegen beter, het bevordert de conditie en is goed voor de opbouw voor de broos wordende botten.

Hebt u ook belangstelling om bij de SV Bedum te komen voetballen, kom dan eens langs op woensdagmorgen (mannen 60+) of donderdagmiddag (vrouwen 50+).

Over de sponsor: TGSI houdt zich bezig met de verkoop, het onderhoud, de reparatie en kalibratie van landmeetkundige instrumenten. Daarnaast is het bedrijf leverancier van machinebesturingsystemen.