Schots feestje met Sandy Brechin & Friends op Andledon

DEN ANDEL - Sandy Brechin, één van de bekendste Schotse accordeonspelers, speelt zondag 12 november om 15.30 uur op Cultuurerf Andledon in Den Andel.

Ieder jaar toert hij met diverse muzikale vrienden door Europa, en dit jaar bezoekt hij voor het eerst het Groninger land. Een optreden van Sandy Brechin & Friends is een vrolijk Schots feestje. De muzikanten brengen Schotse folk, waarin Brechins accordeonspel wordt gecombineerd met zang en traditionele instrumenten als de fiddle, pipes en de bodhrán.

Brechin laat zich tijdens de tour onder meer vergezellen door Joanna Scott Douglas (zang en bodhrán), Jan Jedding (gitaar en zang), Ian Kinnear (Scottish small pipes, whistles) en Julia Dignan (fiddle). Naast als begenadigd muzikant is Brechin wereldwijd actief als accordeondocent. Hij werkt als muziekdocent op het National Centre for Excellence in Traditional Music in Plockton (Schotland), heeft lesmateriaal op dvd uitgebracht en geeft regelmatig wereldwijd workshops, onder meer in Zweden, Australië en de VS.

De entree is niet gratis.