Jazz in Feerwerd: Ben en Gideon van Gelder

FEERWERD - In de Jacobuskerk in Feerwerd begint zondag 12 november om 15.00 uur de nieuwe concertserie Jazz in Feerwerd met een uniek duoconcert door de van oorsprong Groninger jazziconen

De broers Ben en Gideon van Gelder (respectievelijk altsaxofoon/basklarinet en piano) hebben zich afzonderlijk van elkaar ontwikkeld tot toonaangevende musici in de hedendaagse internationale jazz.

Ben van Gelder wordt al sinds het begin van zijn professionele carrière bestempeld als een nationaal en internationaal megatalent. Als tiener won hij belangrijke prijzen. Hij woonde bijna 10 jaar in New York waar hij samenwerkte met musici van wereldformaat.

Gideon van Gelder behoort zonder twijfel tot de meest boeiende pianisten van Nederland. Al vroeg gespot als groot talent met bijhorende prijzen, heeft hij zich de afgelopen jaren op gevoel laten inspireren door uiteenlopende muzikanten. Na samenwerkingen met Benjamin Herman en José James speelde hij de laatste jaren met Blue Note trompettist Takuya Kuroda, elektronicakunstenaar Jameszoo en de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira (Zuco 103).

Ben en Gideon treden maar zelden samen op. Reserveren is mogelijk via info@jazzinfeerwerd.nl.