Het Hoogeland hoogste score Nederland

WARFFUM - Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum heeft een inhoudelijke beoordeling gekregen van 9,20. Dat was de hoogste score van alle musea in Nederland.

Op vrijdag 10 november werden in Beeld en Geluid in Hilversum de Museumkids Awards uitgereikt. Museumkids richt zich op jonge kinderen (6 tot en met 12 jaar) en wil het museumbezoek onder deze doelgroep bevorderen. De kinderen kunnen musea inspecteren en daarbij een oordeel vellen over verschillende aspecten van het museum. Minister Ingrid Engelshoven reikte tijdens de bijeenkomst prijzen uit aan de beste museuminspecteur en aan het hoogste gewaardeerde museum dat zich Kidsproof mag noemen.

Verdeeld over Nederland werden 44 musea uitgeroepen tot Kidsproof museum.

Deze status werd toegekend aan musea die door meer dan 40 kinderen waren geïnspecteerd. Groningen was de enige provincie zonder Kidsproof museum, omdat geen museum het minimale aantal inspecties behaalde.

Een eervolle vermelding was er wel voor Openluchtmuseum Het Hoogeland, dat in Groningen de meeste inspecties in de wacht sleepte. en de hoogste score van het land.