Leerlingen basisscholen actief in de Hogeland Experience

WARFFUM - Wat gebeurde er tijdens de laatste oorlogsdagen in het huis van Van Hemeren? Hoe ontwerp je een 3D-object dat je kunt laten printen? Hoe bouw je een zonneauto? Hoe onderzoek je wangslijm? Hoe werk je sportief het beste samen? Afgelopen woensdag gingen basisschoolleerlingen die uitgenodigd waren op het Hogeland College in Warffum.actief met deze vragen aan de slag.

In totaal waren er negen uitdagingen die tijdens de Hogeland Experience op het Hogeland College in Warffum werden aangegaan door de basisschoolleerlingen. Zij gingen actief met deze vragen aan de slag onder leiding van docenten en leerling-assistenten.

Nadat de leerlingen door vijf Experience Expres-bussen vanuit alle windrichtingen naar Warffum waren gebracht of op eigen gelegenheid waren gekomen, werden ze gastvrij ontvangen door de tutoren van de brugklas. En na een kort welkomstwoord gingen leerlingen onder begeleiding van de tutoren naar de verschillende lokalen en werkpleinen om daar aan de slag te gaan met een van de negen keuzepakketten die ze vooraf hadden opgegeven.

Voor het eerst organiseerde het HHC de Hogeland Experience en aan de reacties nadien te merken viel het in de smaak. Maar liefst 225 nieuwsgierige leerlingen uit groep acht van zo’n 30 basisscholen in Noord-Groningen hadden zich ingeschreven om een middag lang te ervaren hoe een middelbare school werkt en in het bijzonder welke lesactiviteiten op Het Hogeland College worden aangeboden.