Badalian Trio in ‘t Waarhuis

ADUARDERZIJL - Op zondag 26 november komt Het Badalian Trio geeft zondag 26 november om 15.00 uur een concert met klassieke muziek voor een strijkerstrio in t Waarhuis. ‘

Op het programma staan werken van Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Anton Dvorak en Alexander Borodin.

Spil van dit Trio is de violiste Anna Badalian, die in 1984 werd geboren in Leningrad, dat sinds 1993 weer Petersburg heet. Al op haar vierde speelde ze viool en ze was pas zes, toen ze voor het eerst een publieke uitvoering gaf. Na een gedegen vioolstudie in haar geboorteland, kwam ze in 2011 naar Nederland waar ze in Groningen ging studeren aan het Noord Nederlands Conservatorium, dat nu het Prins Claus Conservatorium heet. Sinds 2013 treedt ze op als violiste bij het Orkest van de Stichting Ars Musica. De twee andere leden van het Trio zijn Anneke Volbeda (viool en altviool) en Greet Kooi (cello).

De eerste is docente aan haar eigen Doesburgse Vioolschool en lid van het Trio Concordante. Greet Kooi pakte in 2011 haar interesse voor de cello weer op. Ze treedt regelmatig op met het barokensemble Florilegium Palargonium.

Reserveren kan via: 0594 621884 of info@waarhuis.nl.