Bernd de Jong nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie Bedum

BEDUM - De ChristenUnie fractie in de gemeenteraad van Bedum heeft per 1 december 2017 een nieuwe fractievoorzitter. Na de bespreking in de gemeenteraad van de laatste begroting van de zelfstandige gemeente Bedum geeft Jan Berghuis na bijna 10 jaar het stokje over aan Bernd de Jong (32).

“Hij is er geknipt voor”, zegt Berghuis. “Ambitieus, slim en met kennis van zaken”. De Jong wordt fractievoorzitter, omdat Berghuis heeft aangegeven na de gemeenteraadsverkiezingen niet beschikbaar te zijn voor de nieuwe gemeente Het Hogeland.

“Ik ben enorm blij en vereerd dat ik fractievoorzitter mag worden van deze fractie” zegt De Jong. “De komende periode moet er nog veel werk worden verzet om goed voor te sorteren richting de nieuwe gemeente Het Hogeland”. De nieuwe fractievoorzitter is sinds 2014 lid van de ChristenUnie fractie in Bedum en tevens actief in de Raadsklankbordgroep voor de herindeling.

De fractie van de ChristenUnie is blij dat Jan Berghuis met zijn kennis en ervaring nog tot de herindeling actief blijft in de fractie en als raadslid.