Flexbus De Marne zoekt chauffeurs

LEENS - Altijd al willen rijden op een bus? Dan is er nu een mogelijkheid om dat te doen. Stichting Flexbus de Marne zoekt vrijwilligers die in bezit zijn van rijbewijs B om minimaal één per week 4 uur op hun bus te rijden.

De Flexbus rijdt tussen 07.00 en 19.30 uur door de dorpen Zoutkamp, Niekerk, Houwerzijl, Zuurdijk, Warfhuizen en Leens. De passagiers zijn voornamelijk scholieren en werkenden die in Wehe-den Hoorn de overstap maken naar de vaste lijnen van Qbuzz.

Een team van 22 chauffeurs (allemaal vrijwilligers die graag rijden op een bus en het contact met de passagiers leuk vinden) heeft eens per jaar een teamuitje en af en toe een teamborreltje.

Momenteel zijn er gèèn vrouwelijke chauffeurs, dus er wordt een speciale oproep aan de vrouwen gedaan om zich aan te melden.

In de eerste periode worden de chauffeurs opgeleid en begeleid door ervaren collega’s en krijgen ze een medische keuring. Daarna rijden ze zelfstandig en wordt het dienstrooster in overleg met hen vastgesteld. Voor vrijwilligers die buiten Zoutkamp wonen is een reiskostenvergoeding mogelijk.

Meer informatie en opgave via: www.flexbusdemarne.nl of tel. 06-53 78 01 50.